, , , Posted by on

Lening beschikbaar voor energiebesparende renovatie

Minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst stelt 75 miljoen euro aan leningen beschikbaar voor verhuurders die woningen willen renoveren tot zeer energiezuinige woningen. Om in aanmerking te komen voor de lening met lage rente, moet de verhuurder tenminste vijf woningen vernieuwen. Het ‘fonds energiebesparing huursector’ is een onderdeel uit het Woonakkoord dat in februari 2013 werd gesloten en later is opgenomen in het Energieakkoord.

Sociale huurwoningen van woningcorporaties moeten na de renovatie minimaal energielabel A+ hebben en tenminste vier energielabelstappen zijn verbeterd.Voor de huurwoningen van overige verhuurders en de ‘vrije sector huurwoningen’ van woningcorporaties geldt dat ze na renovatie minimaal energielabel A moeten hebben en tenminste 3 energielabelstappen zijn verbeterd.

De energiebesparende maatregelen moeten voor een zuinigere woning zorgen. De woonlasten gaan hierdoor omlaag en het wooncomfort stijgt. Ook geeft de regeling een impuls aan de werkgelegenheid in de bouwsector.

Woningcorporaties kunnen vanaf zes oktober gebruik maken van het fonds, de overige verhuurders moeten iets langer wachten, vanaf 17 november kunnen zij een lening

aanvragen.

Bron: Rijksoverheid 3 oktober 2014